Løsninger for et smartere datarom

IBM hjelper deg med å designe og bygge et sikkert og fleksibelt datarom

Datarommet kan ofte være det mest energikrevende i en bygning. Det er derfor viktig å designe en energieffektiv løsning som samtidig opprettholder et stabilt driftsmiljø for IT- utstyret. IBM leverer driftsikre, modulære og redundante dataromsløsninger som inkluderer alle de viktige elementene som rådgivning, prosjektledelse, bygging og gjennomføring.

IBMs tjenester kan omfatte:

9 råd til et bedre datarom

Tenk langsiktig

Teknologien utvikler seg, og det er viktig å ta høyde for fremtidige behov.

Fornuftig utforming

Velg enkle løsninger som er lette å vedlikeholde, administrere og bruke. Vær sikker på at rommet tar høyde for fremtidige planer.

Velg fleksibilitet

Sørg for at man tar høyde for teknologiske endringer, og konsekvenser for plass, kjøling og strømforbruk. Kan enheter i datahallen byttes uten nedetid?

Tenk modulært

Hva gjør du når det ikke lenger er plass i datarommet? Tankegangen om modulær bygging er viktig. Man må hele tiden planlegge for endringer.

Tilgangen til datarommet

En UPS-enhet kan alene veie flere tonn. Hva gjør du om den må byttes ut? Mange har bygget seg inn i et datarom, og får problemer når store enheter skal ut eller inn.

Tåler datarommet vekten av utstyret

Vekt kan fort bli et problem når man beveger seg oppover i etasjene. Et kontorgulv er ofte dimensjonert for 300 kg pr m2. Et datarom kan typisk kreve et gulv som tåler 1000-1500 kg/m2 .

Merk alt, spesielt kabling

Merking av alt utstyr og kabler er viktig. I et datarom uten merking av kabler og servere kan det brukes mye tid på å gjøre en enkel installasjon.

Rydd

Rot i datarommet medfører mye støv, som øker faren for brann. Utpakking av nye servere og utstyr bør gjøres utenfor datarommet.

Planlegg for uforutsette hendelser

Gjør en vurdering av behovet for redundans på de ulike enhetene i datarommet. Hva gjør du ved brann, strømbrudd eller manglende kjøling? Har du sikkerhetskopi og mulighet for gjenoppretting av forretningskritiske applikasjoner og enheter?

Vi er her for å hjelpe

Møt eksperten Jan Øyvind Woldene

Kundereferanse

Hør hva våre kunder sier om hvorfor de har valgt IBMs dataromløsninger

Hva ville du gjøre hvis du kunne bruke
50 % mer av IT-budsjettet ditt til nye prosjekter?

IBMs studie viser hva som gjør datasentre effektive, og hva du kan gjøre for at å forbedre ditt datasenter

Vil du vite mer?

Velg et startpunkt

 • Evaluere løsninger

  I denne rapporten, The Value of Smarter Data Center Services (PDF, 373 kB), gir IDC en oversikt over hvordan IT-organisasjoner kan optimalisere datasentrene sine for å få verdi umiddelbart, samtidig som de bygger et fundament for fremtidig IT-innovasjon. Strategier for både rasjonalisering, konsolidering, virtualisering og bruk av nettskyen blir diskutert.

 • Se hva andre har gjort

  Les om hvordan energileverandøren Xcel Energy kuttet kostnader i datarommet ved servervirtualisering og en mer effektiv kjøleløsning.
  Les Hvordan (146KB)

 • Se hva IBM har gjort

  Med over 400 datasentre over hele verden finner IBM hele tiden innovative måter å drive smartere datasentre på. Se hvordan våre tiltak for datasentre har ført til besparelser på over 1 milliard dollar, redusert risikoen, økt energieffektiviteten og fleksibiliteten og forbedret driften
  Les vår historie (US)

Mellomvare

Optimaliser investeringene i mellomvare for å forbedre virksomhetens effektivitet

Server

Bygg og administrer en dynamisk IT-infrastruktur som støtter forretningsdriften ved hjelp av vår portefølje av servertjenester

Lagring og data

Ditt første skritt mot en effektiv informasjonsinfrastruktur

Planlegging og bygging

Planlegg, utform og bygg fleksible, kostnadseffektive og energieffektive datasentre og anlegg

Nettverk

Implementer og administrer integrerte kommunikasjons- og nettverksmiljøer for å fremme samarbeid og fleksibilitet i virksomheten.

Cloud Computing

Men cloud computing kan din bedrift redusere kostnader, optimalisere systembruk og frigjøre kapasitet.