Støttetjenester for programvare

Hindre avbrudd, løse problemer raskere og oppfylle krav om servicenivå med konsolidert programvarestøtte på stedet og eksternt.

IBM will be there to keep your team moving forward

Oversikt

Problemer knyttet til programvare kan virkelig bremse en virksomhet - for ikke å snakke om at det binder opp IT-personell, slik at de ikke kan bidra til å skape fremdrift i bedriftens kjernevirksomhet. Løsningen? Ett enkelt kontaktpunkt som håndterer alle behov for programvarestøtte. IBM Software Support Services tilbyr kunder fjernassistanse for å støtte programvareprodukter fra IBM og andre, utvalgte leverandører - problemdiagnoser, problemløsning og levering og installering av rettelser - 24x7 for å dekke dine behov. Dette omfatter også råd om utnyttelse av produkter, styring av ytelse og kapasitet, forebyggende vedlikehold og styring av tilgjengelighet. Dette kan hjelpe deg med følgende:

IBMs enorme produktekspertise kan hjelpe organisasjonen din med en rask løsning på selv de mest komplekse programvarerelaterte problemer for å holde driften i gang på en effektiv måte.

Vi er her for å hjelpe

live-assistance

eller ring oss på
+ 47 66 99 80 00

Kjøp Support Line for System x

Vedlikehold og teknisk støtte

Vedlikehold og teknisk støtte

Kan bedre vedlikehold og støtte hjelpe bedriften din? Finn ut mer ved hjelp av vårt verktøy for egenevaluering.