Networking Security:
Up to the challenge

Navigatie primaire tab

Ontdek waarom uw netwerk staat of valt met de beveiliging

De 2012 Reputational Risk and IT Study is een onderzoeksrapport op basis van een enquête door de Economist Intelligence Unit in opdracht van IBM. Hieruit blijkt dat 80% van de ondervraagden hun bedrijfsreputatie als ‘uitmuntend’ dan wel ‘zeer goed’ beschouwt. Desondanks waardeert slechts 17% het vermogen van hun organisatie om ICT-risico’s de baas te blijven als ‘zeer sterk’. Dit betekent dat slechts weinig organisaties er zeker van zijn dat hun netwerkbeveiliging de bedrijfsreputatie voldoende beschermt.

 

De laatste trends rond netwerkbedreigingen

De teams voor research en development van IBM X-Force® analyseren en bewaken de laatste trends rond netwerkbedreigingen. Bijvoorbeeld kwetsbaarheden, exploits, gerichte cyberaanvallen, computervirussen en andersoortige malware, spam, phishing en kwaadaardige webcontent. X-force adviseert klanten en consumenten over nieuwe en kritieke bedreigingen. Een voorbeeld van de resultaten van de voortdurende onderzoek- en bewakingsactiviteiten is de publicatie van het IBM X-Force 2013 Mid-Year Trend & Risk Report.

Patches installeren is niet voldoende

Een belangrijke observatie is dat “het gemiddelde netwerk te maken krijgt met 10-30 kwetsbaarheden per IP-adres. Bij sommige netwerken is er geen vuiltje aan de lucht, terwijl andere netwerken honderden kwetsbaarheden bevatten. De aantallen veranderen met de dag”. In reactie op deze overweldigende cijfers besluiten veel bedrijven om zich te beperken tot het patchen en beveiligen van bedrijfskritische servers. Deze aanpak is niet toereikend.

Wij zijn er om u te helpen

Easy ways to get the answers you need.

Contacteer ons voor meer informatie over penetratietests.

Contacteer ons voor een persoonlijk gesprek

Contacteer ons voor penetratietests EN een persoonlijk gesprek

Featured literature

IBM X-Force 2013 : Mid-Year Trend and Risk Report

Penetration Testing: The Baseline. For Effective Information Protection

Getting your network ready for the modern data center

Cisco Firewalls

The Policy Governed Network

Cisco Identify Services Engine (ISE)

Cisco Data Center Security Mitigates Risk when transitioning to the Private Cloud

Multi-Vendor Support Services