Primary tab navigation

Enterprise-class Cloud Managed-infrastructuur

Cloud management dat verder gaat dan provisioning van virtuele machines en dat voorziet in extra keuzemogelijkheden en automatisering

IBM SmartCloud Enterprise+ (SCE+) is een volledig beheerde, goed beveiligde cloud-omgeving die klaar is voor productief gebruik en die ontworpen is op enterprise-class performance en beschikbaarheid. SCE+ verzorgt de volledige aansturing, het beheer en de controle, plus alle SLA's (service-level agreements) voor een optimale afstemming op uw specifieke bedrijfs- en verbruikseisen. Doordat er meerdere beveiligings- en isolatieopties zijn ingebouwd in de virtuele infrastructuur en het netwerk, blijf uw cloud-omgeving optimaal afgeschermd van andere cloud-omgevingen.

Belangrijkste kenmerken

We zijn er om u te helpen

Voor direct contact belt u:
+31(0)20 514 5162

SCEPlus_20Spacer.jpg
Choice & control
Security
Availability
SCEPlus_40Spacer.jpg
Choice & control

Cloud-beheer met flexibele configuratieopties

IBM SmartCloud Enterprise+ is geen one-size-fits-all oplossing. Dankzij de flexibele configuratieopties kunt u uw cloud-infrastructuur volledig aanpassen aan uw eigen eisen. De grote verscheidenheid aan standaard configuratieopties geeft u de flexibiliteit om een configuratie te kiezen die precies aansluit bij zowel de capaciteits- als de performance-eisen van uw applicatieworkloads voor tal van verschillende soorten gebruiksscenario's.

Kies zelf de gewenste capaciteit voor de virtuele machine

x86 besturingssysteem

IBM Power Systems™ besturingssysteem

z/OS

Kies zelf de gewenste capaciteit voor de virtuele machine

Wij bieden u een set standaard, vooraf gedefinieerde configuraties voor CPU, geheugen en opslag voor afzonderlijke instances. Deze aanpak garandeert niet alleen een grote flexibiliteit, maar is ook uiterst rendabel.

x86-opties 32-bits configuraties 64-bits configuraties

Small Medium Large Small Medium Large Extra large
Virtuele CPU's 1 2 4 1 2 4 8
Virtueel geheugen (GB) 1 2 4 2 4 8 16
Opslag per instance (GB) 64 128 192 64 128 192 384
IBM Power Systems-opties 64-bits configuraties

Small Medium Large Extra large Jumbo
Virtuele CPU's 1 2 4 8 16
Virtueel geheugen (GB) 2 4 8 16 32
Opslag per instance (GB) 64 128 192 384 512

Kies zelf de gewenste software

IBM- en niet-IBM-software kan op uw verzoek worden opgenomen in de servicecatalogus, te weten:

SmartCloud Enterprise+ voor System z

SmartCloud Enterprise+ is nu ook beschikbaar voor klanten met een mainframe. De klant heeft nu de mogelijkheid om precies de juiste hoeveelheid mainframeresources af te nemen en om de capaciteitsniveaus dynamisch aan te passen wanneer de bedrijfsomstandigheden daar om vragen. Daarbij is het mogelijk om te kiezen voor verbruiksprijzen. SmartCloud Enterprise+ wordt aangeboden in de vorm van een uiterst gevirtualiseerde omgeving die wordt beveiligd met behulp van de toonaangevende logische partitionering van System z enerzijds en beveiligingsproducten van IBM anderzijds. Het beheer is in handen van de wereldwijde service delivery-teams van IBM. De service werkt met de actuele versie van z/OS-besturingssystemen en de bijbehorende IBM-middleware, met optionele functies waarmee de hoogste mate van beschikbaarheid wordt gegarandeerd.

Cloud Management Services op basis van ITIL-methodiek voor extra governance en controle

Monitoring en beheer van besturingssystemen omvat:

Managed services op basis van ITIL maken consistenter en efficiënter servicemanagement mogelijk:

U kunt tevens kiezen voor ondersteuning van managed services om extra beheer en bestendigheid mogelijk te maken:

Zelfservice webportal voor snelle toegang

Via onze gebruiksvriendelijke zelfservice webportal kunnen de services automatisch worden geactiveerd, zodat de benodigde tijd voor provisioning korter wordt en het aantal foutgevoelige handmatige processen sterk wordt teruggedrongen.

In een standaard webportal geeft u via een grafische interface opdracht om een omgeving te maken of te vernietigen. Op een meer algemeen niveau behelst het provisioningproces de aanmaak van een instance op basis van vier hoofdgebieden:

Voor uw eigen Microsoft-licentie zorgen

U kunt in de cloud beschikbaar gestelde software gebruiken via het programma License Mobility through Software Assurance (US) van Microsoft.

Netwerkfuncties

De enterprise-class netwerkfuncties zijn:

Opslag

IBM SmartCloud Enterprise+ is ontworpen voor de afhandeling van veeleisende, transactionele applicaties op enterpriseniveau, met productieopslag in een cloud-omgeving. De oplossing werkt met een block-based, enterprise-grade, high-performance en volledig redundant Fibre Channel SAN, gebaseerd op twee toonaangevende IBM-technologieën voor opslagvirtualisatie: SVC en XIV.

Automatisering

Veel cloud-providers richten zich op het automatiseren van de provisioning van virtuele machines en laten het gereedmaken van de omgeving over aan de eindgebruikers. Daarbij gaan ze voor het gemak voorbij aan het proces waarbij de cloud-omgeving veilig, robuust en schaalbaar wordt gemaakt. IBM SCE+ houdt hier wél rekening mee. Door de ervaring van IBM te combineren met gedegen kennis op het gebied van automatisering kan er al binnen enkele uren een complete cloud-omgeving worden opgeleverd. Bij andere leveranciers duurt dat soms weken.

Security

“Door de overvloedige aandacht voor cloud-based oplossingen raak je gemakkelijk bedolven onder de vergelijkingen en de enorme hoeveelheid opties. Als het om bedrijfskritische applicaties zoals SAP gaat, zijn we op zoek naar een volwassen model dat kan meegroeien en dat voldoet aan ons unieke pakket van eisen. SCE+ sluit precies aan bij die eisen en wordt bovendien ondersteund door een betrouwbare wereldwijde partner.”

- Yuri Aguiar, Senior Partner, CIO Ogilvy & Mather

#
Volg een rondleiding door het Leadership Data Center van IBM in Raleigh
IBM's ultramoderne datecenter is speciaal ontworpen voor cloud computing

Cloud Management - Monitoring en voorzorgsmaatregelen

IBM SmartCloud Enterprise+ maakt activiteiten en bedreigingen van uw account beter zichtbaar. IBM-professionals bewaken de omgeving van duizenden klantenaccounts op beveiligingsrisico's. De op basis van deze activiteitenmonitoring verkregen security intelligence wordt vervolgens toegepast op uw account.

Extra beveiligingsmogelijkheden zijn onder meer:

Optionele beveiligingsservices van IBM

IBM Security Services beschikt over een uitgebreide portfolio aan services, ondersteund door IBM X-Force®, IBM's research- en developmentteam voor beveiliging. Beheerde beveiligingsservices waarmee uw beveiligingsprofiel kan worden verbeterd, zijn onder meer vulnerability management, applicatiebeveiligingsmanagement, beveiligingsevent- en logboekmanagement en inbraakdetectie en -preventie.

Availability

Beproefde software-images van IBM

Cloud Management - Service Level Agreements

De SLA-pakketten van IBM SmartCloud Enterprise+ bestaan uit twee onderdelen: de beschikbaarheid van de VM en de infrastructuurservices. Al binnen enkele uren kunnen we een goed beveiligde, robuuste en stabiele omgeving opleveren. Normaalgesproken duurt dat weken.

We bieden een groot aantal opties aan, dus u kunt kiezen voor de SLA die het beste aansluit bij uw specifieke bedrijfs- en verbruikseisen. Elke optie van een hoger niveau heeft alle kenmerken van de opties van lagere niveaus. Mocht het nodig zijn, dan is opschalen dus heel eenvoudig.

Pakket Beschikbaarheid van VM Infrastructuurservices
Bronze 98,5%
Silver 99,5%
Gold 99,7%
Platinum 99,9%