Software Platform Management Services

U kunt de kosten en risico's verlagen
en de uptime vergroten met onze consistente,
wereldwijde processen voor het ontwerpen, bouwen, distribueren en onderhouden van uw platform voor eindgebruikerssoftware

Met IBM Software Platform Management Services kunt u de tijd, de kosten en de complexiteit met betrekking tot het beheer van softwareplatforms voor eindgebruikers verminderen. Daardoor kunt u problemen sneller verhelpen en kunt u in veel gevallen zelfs voorkómen dat er problemen optreden. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat u minder tijd en geld kwijt bent aan het onderhouden van software-images en dat u betrouwbare toegang tot applicaties kunt aanbieden, met minder onderbrekingen.

Een ervaren, wereldwijd opererend team

IBM stelt haar expertise en haar medewerkers aan u ter beschikking om u te helpen uw werknemers en eindgebruikers vol vertrouwen te ondersteunen. Dit komt de productiviteit en de groei ten goede. Dankzij ons Global Factory Model kunnen we hoogwaardig en consistent werk afleveren. We gebruiken beproefde, vooraf gedefinieerde oplossingen die succes garanderen. En we kennen uitzonderlijke, innovatieve mogelijkheden waarmee u de beschikking krijgt over een toonaangevende portefeuille aan intellectueel kapitaal.

Succesverhaal van een klant

Wereldwijd opererende touroperator - Stijgende concurrentie, dalende omzet en de gevolgen van een fusie stelden een grote touroperator voor flinke problemen. Geconfronteerd met de noodzaak om de efficiency op alle niveaus te vergroten, de klantenservice te verbeteren en moderne klantoplossingen te ontwikkelen, ging het bedrijf op zoek naar een oplossing waarmee de moeilijk te beheren desktopomgeving en de dure, verouderde systemen konden worden vervangen door nieuwe technologie.

Er werd een beroep gedaan op IBM om een oplossing op basis van software platform management services te bouwen en te implementeren, zodat de bestaande systemen van de touroperator konden worden overgebracht naar een zelfservice omgeving die geschikt was voor internet. IBM zorgde voor een rationalisatie en optimalisatie van de desktopomgeving van het bedrijf door één basis-image met 21 configuraties voor afzonderlijke business units over te brengen naar IBM software platform management services. Bovendien implementeerde IBM een bekroonde zelfservice kioskomgeving: een technologisch hoogstandje met een sterke uitstraling.

Mede dankzij de IBM software platform management services wist de touroperator meer dan US$ 200 miljoen te besparen op zijn IT-kosten voor softwareonderhoud, integratie van nieuwe hardware, applicatieontwikkeling en -integratie, training en support. Als gevolg van de gestroomlijnde distributie, installatie en onderhoud van het softwareplatform ging de productiviteit van de werknemers omhoog en daalde het aantal onderbrekingen. Daarnaast steeg de klanttevredenheid door de implementatie van een zelfservice kiosk.

Verwante informatiebronnen

Onderzoeken, artikelen en briefs over dit onderwerp

LET OP: JavaScript is uitgeschakeld in uw browser. Er is alleen SSI-informatie beschikbaar als JavaScript ingeschakeld is.

Wij zijn er om u te helpen