SmartCloud Control Desk (SaaS)

Eenvoudige support van eindgebruikers met een SaaS-systeem, gehost op de IBM Cloud

Om incidenten snel aan te pakken en om uw eindgebruikers productief te houden, hebt u een effectieve servicedesk nodig. Maar u maakt zich misschien zorgen over een overstap op Software-as-a-Service (SaaS).

De IBM SmartCloud Control Desk (SaaS)-oplossing biedt prijzen op basis van abonnementen voor gelijktijdig gebruik en wordt gehost op de IBM Cloud voor een snellere implementatie. Deze oplossing bestaat uit serviceaanvragen (beheer van incidenten en problemen), servicecatalogi, assetbeheer en configuratie- en releasebeheer die allemaal beschikbaar zijn via één aanbieding in de IBM Cloud-infrastructuur. Bij toegang tot het product, of dit nou door een beheerder, eindgebruiker (zelfservice) of servicemonteur is, wordt een webbrowser en een eenvoudige of geavanceerde gebruikersinterface gebruikt.

Kenmerken

Hebt u te maken met de toenemende eisen van uw dure en moeilijk te integreren Service Management-systemen? Dan overweegt u wellicht om over te stappen op Software-as-a-Service (SaaS). Daarmee verlaagt u immers de kosten, voorkomt u kostbare serviceaanvragen en biedt u uw werknemers overal Incident Management van een consistent hoog niveau. Maar u maakt zich wellicht zorgen over de overstap en een mogelijke verstoring van de bedrijfsvoering.

Met IBM SmartCloud Control Desk (SaaS) kunt u profiteren van alle voordelen van cloud computing en tegelijkertijd uw eigen infrastructuur minder complex maken. De IBM Cloud maakt dynamische levering en servicemanagement via het web mogelijk. U kunt dus een breed scala aan oplossingen voor servicemanagement van IBM en van andere bedrijven integreren, op het moment dat u ze nodig hebt. En met abonnementen op naam en abonnementen voor gelijktijdig gebruik profiteert u van een verhoogde flexibiliteit in zowel gebruik als prijs. U beslist hoeveel toegang u wilt tot elke component van de tool en betaalt vervolgens alleen voor wat u gebruikt in plaats van dat u licenties koopt voor incidentele gebruikers. Met deze oplossing kunnen wij u helpen het beheer en de betrouwbaarheid van uw bestaande servicedesk te verbeteren. Tegelijkertijd bieden we u rechtstreeks toegang tot administratieve updates, zodat uw (IT-)personeel zich kan richten op belangrijkere zaken.

Related resources

Wij zijn er om u te helpen