De verhouding tussen prestaties en kosten van IT optimaliseren

Neem uw IT-infrastructuur en de ondersteunende
processen onder de loep en transformeer deze
conform uw eigen doelstellingen.

Overzicht

Naarmate uw bedrijf verder groeit en verandert, kan het gebeuren dat uw bestaande IT-infrastructuur steeds meer gefragmenteerd raakt en steeds moeilijker te beheren wordt. IBM kan u helpen uw bedrijfsvoering en uw investeringen in IT te optimaliseren, waardoor u systemen kunt integreren die terugverwijzen naar de bedrijfsregels zoals ze zijn bedoeld.

Een unieke methode voor organisatiediagnose, ontwikkeld door IBM is Component Business Modeling (CBM). CBM gaat uit van de gedachte dat een onderneming kan worden beschouwd als een verzameling gespecialiseerde business componenten die in een netwerk samenwerken.

Een business component is feitelijk een consolidatie van vergelijkbare activiteiten van verschillende afdelingen en processen. Een business component levert specifieke diensten aan andere componenten en beschikt over mensen, processen en technologie om dit te realiseren.

Benchmarking geeft aan hoe goed deze componenten eigenlijk presteren en welke componenten kunnen worden uitbesteed. Ook kan de Component Business Map gebruikt worden voor een analyse van uw applicatie infrastructuur. Dus: waar liggen mogelijkheden voor IT optimalisatie?

Wat we aanbieden

 • #

  Data Centre Outsourcing

  Het gegevenscenter is de kern van de IT-capaciteit van een bedrijf en van zijn vlotte werking en is daarom cruciaal voor de prestaties van het bedrijf. Daarbij komt dat de snelle ingebruikname van de mogelijkheden van nieuwe of getransformeerde gegevenscenters essentieel.

 • #

  Desktop Management Services

  Tegen een laag maandelijks bedrag beheert IBM voor u uw volledige desktopinfrastructuur. Wij leveren u de hardware en de diensten die u nodig hebt om doeltreffend te werken in een betrouwbare en veilige desktopomgeving.

 • #

  Hardware and Software Technology Integration

  Platformwijzigingen, toegenomen vraag voor beheerbaarheid, functionaliteit en strikte kostencontrole zorgen er vaak voor dat de IT-omgeving geconsolideerd moet worden. We hebben een uitgebreide reeks van diensten die gemakkelijk repliceerbaar en globaal beschikbaar zijn zodat u.

 • #

  IT Outsourcing Services

  Zorgt voor kostenbesparingen bij de klanten zodat deze zich kunnen focussen op de echte businessuitdagingen. Een standaard outsourcing-overeenkomst die over verschillende jaren loopt, omvat gegevenscenter-, netwerk-, desktop-, helpdesk- en toepassingenbeheeractiviteiten.

 • #

  Netwerkoptimalisering

  Netwerkoptimalisering is ontworpen om de netwerkinfrastructuur af te stemmen op de bedrijfsstrategieën, terwijl redundanties in de IT-processen, organisatie en technologie worden opgespoord. Zo kunnen kosten worden bespaard.

 • #

  Output Management Services

  Output Management Services (OMS) levert beheer van toebehoren en ondersteuning voor printers, faxmachines en kopieerapparaten.

 • #

  Server Consolidation Services

  Consolidation Services - Omvatten niet alleen hardware, software en diensten maar belangrijker nog, de systeembeheerregels en de 'beste praktijken' die alles aan elkaar lijmen.

 • #

  Storage Services

  IBM Managed Storage Services, een IBM e-business on demand aanbieding, biedt u opslagcapaciteit en beheerdiensten wanneer u deze nodig hebt. Managed Storage Services biedt u de mogelijkheid om de last en het risico dat gepaard gaat met opslag, over te dragen aan IBM.

Verwante informatiebronnen

Onderzoeken, artikelen en briefs over dit onderwerp

LET OP: JavaScript is uitgeschakeld in uw browser. Er is alleen SSI-informatie beschikbaar als JavaScript ingeschakeld is.

Ik ben hier om u van dienst te zijn