End User Support Services

Zelfhulp of één-op-één: onze supportservices verlagen de kosten en verhogen de productiviteit

Eenvoudige support, betere productiviteit en lagere kosten met de juiste supportoplossing op het juiste moment

IBM hanteert een “rechts-naar-links-strategie” om klanten te helpen de kosten te verlagen en de gebruikerstevredenheid te verhogen door de oplossing dichter naar de eindgebruiker te brengen. Met deze strategie wordt uw workplace supportomgeving geoptimaliseerd en getransformeerd. Dit komt zowel de bedrijfs- als de IT-doelstellingen ten goede. Doordat IBM Workplace Services diensten verleent over de volle breedte van het spectrum voor IT-support aan eindgebruikers, wordt de volledige omgeving op een holistische manier geoptimaliseerd. Dankzij deze end-to-end-benadering worden de valkuilen die samenhangen met het verlenen van afzonderlijke, verkokerde services, effectief voorkomen.

Op basis van deze strategie werkt IBM End User Support Services met een combinatie van een geïntegreerde set technieken (preventief, self-enablement en assisted-support) en onsite support. Dit zorgt ervoor dan niet alleen het aantal meldingen bij de helpdesk afneemt, maar dat die meldingen gemiddeld ook een stuk korter duren, met kortere antwoordtijden en een lagere “abandon rate”. Als gevolg hiervan dalen de operationele kosten en stijgen de algehele productiviteit en de tevredenheid van de eindgebruikers. Als u de mogelijkheid hebt om problemen te voorkómen voordat ze daadwerkelijke optreden, kunt u uw supportorganisatie vereenvoudigen en de kosten beter in de hand houden, omdat escalerende kosten als gevolg van meerdere servicedesks worden voorkomen. Bovendien neemt zowel de betrouwbaarheid als de beschikbaarheid van uw systemen toe.

Een ervaren, wereldwijd opererend team

IBM stelt haar expertise en haar medewerkers aan u ter beschikking om u te helpen uw werknemers en eindgebruikers vol vertrouwen te ondersteunen. Dit komt de productiviteit en de groei ten goede. We maken gebruik van beproefde, vooraf gedefinieerde oplossingen die succes garanderen. En we kennen uitzonderlijke, innovatieve mogelijkheden waarmee u de beschikking krijgt over een toonaangevende portefeuille aan intellectueel kapitaal.

Wat we bieden

Self-enablement portal

Self-enablement Portal

Multi-channel eindgebruikerssupport om de tevredenheid en de productiviteit op te voeren

thumbnail

SmartCloud Control Desk (SaaS)

Eenvoudige support van eindgebruikers met een SaaS-systeem, gehost op de IBM Cloud

thumbnail

Service Sesk Services

Tegen lagere kosten méér incidenten en problemen laten oplossen door de servicedesk

thumbnail

Output management desk services

Het beheer van uw multi-device copiers, scanners, faxen en andere print/copy/scan-apparatuur uitbesteden