Data Centre Outsourcing

Het gegevenscenter is de kern van de IT-capaciteit van een bedrijf en van zijn vlotte werking en is daarom cruciaal voor de prestaties van het bedrijf. Daarbij komt dat de snelle ingebruikname van de mogelijkheden van nieuwe of getransformeerde gegevenscenters essentieel.

Beschrijving

Service details

Het gegevenscenter is de kern van de IT-capaciteit van uw bedrijf en is daarom cruciaal voor de prestaties van uw bedrijf. Tevens is snelle ingebruikname van nieuwe of getransformeerde gegevenscenters essentieel om veranderende bedrijfsbehoeften te ondersteunen. IBM Data Centre Outsourcing Services bieden aangepaste oplossingen voor de volledige werking van gegevenscenteromgevingen. Deze bestaan uit mainframe- en midrangeplatformen, evenals uit opslagbeheer, printing en andere diensten. IBM is een betrouwbare partner voor het runnen van gegevenscenters, het beheersen en verminderen van kosten en, indien van toepassing, voorzieningen om te vormen tot flexibele, on demand modellen.

Hoogtepunten

Voordelen op drie hoofdpunten

IBM Data Centre Outsourcing Services zorgen voor de volledige werking van uw gegevenscenters, waarbij bedrijfsvoordelen worden bereikt op de volgende drie hoofdpunten:

1. Kostenvermindering en -beheersing

IBM kan de kosten verminderen van de werking van de gegevenscenters terwijl de serviceniveaus behouden of zelfs verbeterd worden. En dit zonder de belangrijkste bedrijfsvereisten uit het oog te verliezen. Dit gebeurt door optimaal gebruik te maken van haar global service delivery-infrastructuur, bestaande uit klantspecifieke en gemeenschappelijke datacentervoorzieningen:

Door middel van standaardisering, automatisering en consolidatie werkt het gegevenscenter niet alleen doeltreffender maar kan het ook sneller worden uitgebreid om te beantwoorden aan nieuwe bedrijfsvereisten. Hierbij kunnen nieuwe toepassingen snel getest en in gebruik genomen worden.

Tal van bedrijven hebben stuksgewijs gemixte serveromgevingen verkregen, vooral door fusies of overnames. IBM beschikt over een ruime ervaring op het vlak van rationalisering en consolidatie van serveromgevingen. Hierbij kan het aantal fysieke locaties vaak teruggedrongen worden. Bovendien kan IBM, dankzij haar globale reikwijdte, de consolidatie- en uitbreidingsvereisten aanpakken van klanten die IT-activiteiten hebben in verschillende landen.

2. Beveiliging, beschikbaarheid en herstel na ramp

IBM heeft veel ervaring in het leveren van gegevenscenterdiensten voor bedrijven in de meest veeleisende en cruciale omgevingen. Dit gekoppeld aan onze globale afleveringsinfrastructuur, betekent wij ook een hoog niveau van beveiliging en beschikbaarheid kunnen verschaffen. Samen met toonaangevende oplossingen voor herstel na calamiteiten.

3. Flexibele on demand gegevenscenteroplossingen

IBM investeert aanzienlijk in tools, technologieën en expertise. Hierdoor kunt u overschakelen naar flexibele on demand bedrijfsmodellen. IBM levert de gegevenscenters praktische oplossingen, die server- en andere capaciteit verschaffen in het verlengde van snel evoluerende bedrijfsvereisten. Dit gebeurt door optimaal gebruik te maken van gemeenschappelijke resources.

Doordat u alleen voor de capaciteit hoeft te betalen die u daadwerkelijk hebt gebruikt, zorgt het on demand-model voor aanzienlijke kostenbesparingen.

Verwante informatiebronnen

Onderzoeken, artikelen en briefs over dit onderwerp

LET OP: JavaScript is uitgeschakeld in uw browser. Er is alleen SSI-informatie beschikbaar als JavaScript ingeschakeld is.

Wij zijn er om u te helpen

Easy ways to get the answers you need.