Wat is het window of opportunity voor een opportunity?

Slimmere beslissingen voor optimale performance.

Navigatie primaire tab

Bedrijfsvoering en nieuwe intelligentie ontmoeten elkaar

Om succes te hebben met bedrijfsanalyse, is er meer nodig dan gegevens en algoritmen. Er is een bedrijfscultuur nodig die volledig gericht is op de inzet van informatie voor baanbrekende ideeën en werkwijzen.

In een nieuw artikel van IBM, "Breaking away with business analytics and optimization: New intelligence meets enterprise operations" (US), wordt onthuld op welke drie manieren de meest succesvolle bedrijven te werk gaan bij de implementatie van bedrijfsanalyse.

Bedrijfsanalyse en -optimalisatie voor intelligente ondernemingen

Ondanks de informatie-explosie van dit moment werkt het management van veel bedrijven tegenwoordig met een grotere blinde vlek. Uit een recente enquête van IBM Global Business Services onder 225 hoge managers blijkt dat één op de drie respondenten belangrijke beslissingen neemt op basis van onvolledige of onbetrouwbare informatie.

Maar ze kunnen niet terugvallen op traditionele methoden van besluitvorming. Ervaring en intuïtie zijn niet voldoende als je wordt geconfronteerd met de vérstrekkende veranderingen van macro-economische ontwikkelingen en van de bekende krachten die een kleiner en platter wordende wereld losmaakt. Veel executives erkennen dat nieuwe analysemogelijkheden, gekoppeld aan geavanceerd business process management, een aanzienlijke kans bieden om als bedrijf vooruit te komen. Diegenen die de visie hebben om de nieuwe benadering ook daadwerkelijk toe te passen, creëren een intelligent bedrijf dat optimaal gepositioneerd is.

Understanding consumer patterns and preferences in multi-channel retailing (US)
Deze enquête onder meer dan 5000 consumenten in de VS en Groot Brittannië geeft antwoord op veel vragen waar retailers rekening mee moeten houden bij het evalueren van multi-channel projecten.

Healthcare in India: Caring for more than a billion (US)
In India heeft de gezondheidszorg te kampen met grote problemen, waaronder de kwaliteit van de zorg, de stijgende kosten en de gebrekkige toegankelijkheid voor veel burgers. Toch zijn er kansen om veel van de problemen waar andere ontwikkelingslanden mee te maken hebben, te omzeilen, namelijk door de financiering, de kwaliteit en de levering van de zorg te reorganiseren.

Where there's smoke - Achieving safe and reliable operations with enterprise risk management (US)
Chemische concerns en oliemaatschappijen bekijken risicomanagement wat betreft gezondheid, veiligheid en milieu vaak met een nogal bijziende blik, maar uit een onderzoek van het IBM Institute for Business Value blijkt dat er een duidelijk verband bestaat tussen geïntegreerd risicomanagement en de marktprestaties.

The Smarter Supply Chain of the Future - Global Chief Supply Chain Officer Study (US)
Fluctuerende kosten en wisselkoersen, onderbrekingen van de supply chain, beperkingen in de transportcapaciteit en terugroepacties van producten. Als Supply Chain Executive moet u ál dit soort zaken op een transparante manier afhandelen. Doet u dat niet - of maakt u zelfs maar één misstap - dan kan de hele Supply Chain, compleet met het bijbehorende uitgebreide netwerk, plotseling volkomen stil komen te staan.

Wij zijn er om u te helpen

Slimme manieren om snel antwoord te krijgen.

Informatie en analyse bij tennis

Ontdek wat analyse doet om de sport voor fans aantrekkelijker te maken, de prestaties van de spelers te bevorderen en de zakelijke kant van het tennis te optimaliseren.

IBM Research & Global Business Services

Er worden teams van experts gevormd-bestaande uit business consultants, wiskundigen, wetenschappers etc., om klanten te helpen met een baanbrekende benadering.