Managed Support Services

Yksinkertaista usean toimittajan ympäristöjen tukea monipuolisten, keskitettyjen palveluiden avulla

IBM Managed Support Services -palvelujen myötä saat yhden yhteydenottopisteen ja vastuutahon sekä yksinkertaistetun sopimusrakenteen usean toimittajan laitteisto- ja ohjelmistotuelle.

IT-tuen hallintapalvelu monen toimittajan ympäristöön

IT-tuessa on äärimmäisen tärkeää löytää palveluntarjoaja, jonka apuun voi luottaa. Tämä ei aina ole helppoa, jos tukisopimuksia on useita ja niiden palvelutasot eroavat toisistaan. Etenkin monimutkaisissa tilanteissa voi tuntua siltä, että joudut yksin vastaamaan vianmäärityksestä ja eri toimittajien välisen viestinnän koordinoinnista. Onneksi on olemassa tätä parempi vaihtoehto.

Tämä palvelu tuo mukanaan yhden vastuutahon, joten et joudu kuluttamaan aikaasi IT-tukipalvelujen koordinointiin. IBM:llä on pitkä kokemus monimutkaisten usean toimittajan IT-ympäristöjen hallinnasta sekä innovatiivisten ylläpitoratkaisujen kehittämisestä. Niinpä saatkin omien haasteidesi ratkaisemisen tueksi todistettua osaamista ja syvällistä tietämystä. IBM hyödyntää integroitua, automatisoitua palvelumallia, jonka toimivuus on todistettu tuhansissa asiakasyrityksissä. Malli auttaa vähentämään käyttökatkoksia yksinkertaistamalla vianmääritystä ja ongelmien ratkaisua koko ympäristössä. Sen avulla IBM pystyy myös havaitsemaan pitkän aikavälin mahdollisuuksia vähentää ympäristön käyttökatkoja - ja voi toteuttaa parannuksia tiiviissä yhteistyössä yrityksen kanssa. Tarjotessaan tukea yksinkertaistetun sopimusrakenteen mukaisesti sekä IBM:n että muiden toimittajien tuotteille IBM voi auttaa saavuttamaan odotetut palvelutasot ja voi samalla toimia IT-osaston luotettuna neuvonantajana.

Palvelusta saat seuraavat hyödyt:


Mitä tarjoamme

Managed Technical Support (UK)

Käytä IBM:n palveluita keskittääksesi palvelinkeskuksesi laitteistojen ja ohjelmistojen huolto yhdelle palvelutarjoajalle

Managed Support Services (UK)

Yksinkertaista usean toimittajan ympäristöjen tukea monipuolisten, keskitettyjen palveluiden avulla.

Ota yhteyttä